Home>Front>17. mai uten musikkorps
Et bilde som inneholder utendørs, person, vei, klær Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet Nyhet forts.

17. mai uten musikkorps

Årets 17. mai feiring i Sirdal blir dette året uten Sirdal Musikkorps. Togene på Tonstad og Sinnes vil gå uten korps. Sannsynlig vil det heller ikke være politi i spissen, som har vært tradisjon begge plasser.

  • Vi er for få medlemmer i korpset til at vi klarer å stille med eget korps dette året. Det er bare å beklage, sier Anne Grethe Nærheim Ådneram fra Sinnes, som var siste styreleder.
  • Hva er årsaken ?
  • Det er vanskelig å rekruttere. Liten interesse for å være med i korps, det gjelder både barn, unge og foreldre, svarer Nærheim Ådneram, som ikke synes dette er kjekt.

Skal korpset komme tilbake, trenges det en ekstra innsats fra barn og voksne. Ellers blir instrumenter og uniformer lagt på lager.

Ellers legges det opp til tradisjonell feiring på Tonstad, Øksendal og Sinnes. Toget på Tonstad går fra kirken klokken 1100, via Sirdalsheimen til Kulturhuset. Olha Yutovets (Ukraina) holder appell ved Sirdalsheimen. Talen for dagen er ved Wenche Hatice Cakir (9. klasse).

Årets tog på Sinnes starter ikke før klokken 1100. Der blir det appell ved elevrådets leder, Signe. Tale for dagen blir ved Roger Grubben. Ellers foregår alt ved skolen.

Ellers møtes man ved Øksendal skole klokken 1330 til tradisjonell lapskaus, kaffe og kaker, før det blir mange leker.

Arkivfoto: Dette bilde ble tatt i 2022 med politikontakt, Jon Uleberg i spissen og Sirdal Musikkorps. (Foto: Erling Ernst Josdal).

Annonse

Et bilde som inneholder musikk, messing, klær, person

Automatisk generert beskrivelse

I år blir det første 17.mai uten musikkorps.