Home>Front>Folksomt på Tonstad 17. mai
Et bilde som inneholder klær, person, himmel, utendørs Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet

Folksomt på Tonstad 17. mai

Det var folksomt på Tonstad under 17. mai-feiringen. Praktfullt, flott og varmt vær, satte sitt preg på dagen.

Sirdal var uten musikkorps dette året, men Ivar Skregelid hadde uniformen på og spilte under flaggheisingen ved Sirdalsheimen. Børge Aamlid heiste flagget.

To trommeslagere reddet musikken under toget på Tonstad, Egil Netland, som ledet samlingen ved Sirdalsheimen, oppfordret publikum, barn som voksne, å melde seg inn i korpset, slik at det blir korpsmusikk til neste år.

Toget endte opp ved idrettsanlegget og kulturhuset. Der holdt 9.-klassingen, Wenche Hatice Cakir talen for dagen. Ellers var det sang fra elevene i 1. – 4. klasse, ved Tonstad skule. I tillegg var det mye leker for barna.

Foto: Flaggborgen i toget på Tonstad.

17. mai-appell ved Olga Yutovets fra Ukraina.

Annonse

Et bilde som inneholder klær, person, Menneskeansikt, konstruksjon Automatisk generert beskrivelse

Olga Yutovets hadde appell ved Sirdalsheimen.

  • Gratulerer med dagen
  • Det er Norge sin bursdag
  • I dag er det 17. mai
  • I dag er det fest
  • I dag skal vi feire

17. mai er dagen vi feirer Norge, men alle nasjonaliteter er invitert. Familien min og jeg kom til Norge i desember 2022. Takk for at vi får være med på feiringen. Som ukrainer, er jeg glad for å bo i Norge. Det er trygt og godt å bo her. Slik er det ikke i Ukraina nå. Norge er et selvstendig og rikt land. Et land med valgfrihet og likhet. Et land hvor alle er like mye verdt, uansett kjønn, alder og religion. For familien min og jeg er dette det beste landet å bo i for oss.

Det er ti måneder siden familien min og jeg flyttet til Sirdal. For et vakkert sted. Tusen takk for at vi får bo her. Takk fra meg, men også takk fra alle ukrainere i Sirdal.

17. mai er barnas dag. Vi pynter oss, går i tog, synger sanger og spiser MANGE is. Barna mine har gledet seg masse til 17. mai. De har på seg fine klær og 2. klassingen min har fått seg bunad. Snart skal de synge når vi kommer til kulturhuset. Etterpå vil de sikkert ha is. Favoritten min er Daim-is balltopp. Jeg håper de har det i kiosken.

Til slutt vil jeg si:

  • Husk å ta vare på hverandre
  • Husk å vise respekt for hverandre
  • Husk å gjøre hverandre glade

HIPP, HIPP, HURRA og gratulerer med dagen.

Tusen takk for meg.

Et bilde som inneholder utendørs, himmel, bil, sky Automatisk generert beskrivelse

Ivar Skregelid stilte i uniformen og spilte alene under flaggheisingen som Børge Aamlid sørget for.

Et bilde som inneholder sko, utendørs, klær, himmel Automatisk generert beskrivelse

Skoleelevene (1. – 4. klasse) fra Tonstad skule hadde opptreden med sang.

Et bilde som inneholder klær, sko, person, utendørs Automatisk generert beskrivelse

Her fra toget på Tonstad.

Et bilde som inneholder utendørs, kjøretøy, Landkjøretøy, himmel Automatisk generert beskrivelse

Mange veteranbiler deltok også i toget.

Et bilde som inneholder utendørs, gress, himmel, person Automatisk generert beskrivelse

På idrettsbanen var det mange leker.

Et bilde som inneholder klær, person, utendørs, himmel Automatisk generert beskrivelse

Forsvaret, bunad og russ sammen, fra ventre Amy Fintland, Malene Øksendal og Karen Eline Tonstad.

Et bilde som inneholder klær, person, mann, utendørs Automatisk generert beskrivelse

Egil Netland takker Wenche Hatice Cakir for talen.

Appell 17. mai 2024

«Lykkelig er den som ikkje sørger over hva han mangler, men gleder seg over hva han har», sa den greske filosofen Demokrit, som regnes som en av antikkens betydeligste filosofer.  
Kjære nordmenn. Kjære Sirdøla. Kjære alle sammen! Gratulere så mye me dagen!! Mange her kjenne meg nok allerede me tanke på at dettan e ein ganske fin å liten plass me bur på, men eg hette i vertfall Wenche Hatice Cakir, og går i 9ende klasse her på Tonstad skole.  
Me e samla her i dag som alle andre år eg kan huska, for å feira at norge fekk okkas egen grunnlov. Me blei altså et egent sjølvstendig land ette mange mange år 
I dag vil eg ha hovud- fokuset på takknemlighet, stolthet å at me aldri må ta livet for gitt. For me he så utrulig masse å takke for her i livet. Spesielt me som bur her i Sirdal. Eg e nemlig utrulig glad å stolt øve å vær sirdøl, å at eg bur her på Tonstad. Å akkurat det syns eg at dokke også ska vær. Fordi me så utrulig masse å væra stolt øve. For eksempel dei fantastiske ski og slalom mulighetane me he. Me he 200 kilometer oppkjørte og merkede skiløyper, mange fantastiske skitrekk, å langrenn løyper. Og ikkje minst så he me Sirdal videregående skole som både tilbyr multisport, langrenn og skiskyting. Me e også ein veldig fotball engasjert plass. Noge eg sjølv e veldig glad i å holda på me, så eg e veldig glad for at me he muligheten te å spela fotball og å vær ein del av et lag.  
I dag vil eg oppfordra at me ska vær takknemlige for alt me he her i okkas gode Norge. For så mye som eg sko ønska at eg konne sei at alle her i verden bare he det fint å bra heile tia, e det dessverre ikkje sånn det e. Det e så utrulig mange land som e i krig, å konflikt akkurat nå. Og mennesker som e sjuke eller ikkje he det bra. Det e nesten 8 milliarder mennesker på jorda, å rundt 100 millioner av dei e på flukt. 50 % av dei e barn, og vært femte sekund, drives et nytt barn på flukt. Derfor vil eg at me i dag ska tenka ein ekstra gong på kor heldige me e som leve i et så godt å trygt land.  
Men eg vett at selv om me leve i et land uten krig, e det fortsatt mange som slite med vonde ting. Og det kan være så mangt. Det kan være savn, redsel, vonde tanker å ting du holde for deg selv. Så i dag vil eg også at me ska spør nogen me e glad i, kossen det går. Å sei hei te ein du kanskje ikkje snakke så
mye med te vanelig. Kanskje sende ein fin meldig te nogen du vett he det litt vanskelig for tia. For et lite hei kan gjøre så mye mer enn du trur. 
Dettan e ein dag der alle i Norge ska kosa seg, både store å små. Men dagen bli spesielt retta mot barns trivsel. Me feire me barnetog, masse lek og moro. Og ikkje minst all den gode maten, og isen. Eg vett i vertfall at eg e veldig glad for alt dettan. Men som eg nevnte tidligare i appellen, så e det ikkje bare det 17. mai handle om. Det handle nettop om Norge. Okkas gode, sterke, sjølvstendige Norge. At me i 1814 på eidsvoll fekk okkas egen grunnlov, å blei et eget land. Noge eg e utrulig takknemlig for.  
Nå som eg står her å snakke om takknemlighet vil eg bare sei kå utrulig glad eg e for at me kan samles her å vær saman igjen. For eg huske godt kor lei meg eg og alle rundt meg blei når corona kom. Ikkje bare kunne det føles utrulig skummelt for mange, men det va også grunnen te at mange gjekk glipp av masse gøy. Inkludert den årlige 17.mai feiringa. Så eg kan ikkje få sagt med ord kor utrulig glad eg e for å stå her å sjå alle dokke igjen. Også håpe eg på at noge sånt aldri ska skje igjen, men viss det skulle skje så håpe eg at me kan læra av det, og at me tege ennå betre vare på hverandre å alltid holda saman. 
Eg vil også bare sei tusen takk te alle dokke som e me å gjør dettan te ein heilt fantastisk dag!   
Te slutt vil eg bare sei at dåkke på nyta dagen, spisa masse pølse og is, og kosa dokke masse! Gratulerer med dagen alle saman!