Home>Nyhet>Håper på fortsatt fiske
Et bilde som inneholder fisk, person, vann, ørret Automatisk generert beskrivelse
Nyhet

Håper på fortsatt fiske

Leserbrev av Ole Martin Gilbu

Jeg følger med på Sirdalmedia på FB, ettersom jeg reiser mye til Tonstad for å fiske. Jeg fikk nylig med meg det nye fiskeforbudet og skrev noen linjer som jeg håper Sirdalmedia ville dele.

Jeg er en som har brukt store deler av livet på å formidle og inspirere så mange som mulig innenfor laks, ørret og sjøørretfiske i form av mange fiskefilmer, artikler og foredrag. Fiske i Sirdalsvatnet, med Tonstad i spissen, har vært en plass jeg har sett på som en fantastisk plass for blant annet introdusering av ørretfiske for blant annet familier, nybegynnere og barn.

Nyhetene om Finsnes-Fintland Fiskeeiagerlag sitt vedtak om fiskeforbud i osen av Sira i Sirdalsvatnet var for meg med delte tanker.

Jeg kan begynne med å si at jeg og samboer med barna våre reiser stadig på turer til Tonstad. Ja faktisk så ofte vi kan. Da nettopp med fokus på det artige ørretfiske denne plassen gir.

Ungene har hatt store fiskeopplevelser her. Turen vår fra Kristiansand tar litt over 2 timer hver vei.

Annonse

Hele Tonstad er en plass vi har fått et forhold til, hvor vi både legger igjen penger på den lokale matbutikken, bensinstasjonen og bobilparkering.

Det jeg nå håper på er at Finsnes-Fintland Fiskeeigarlag finner en snarlig løsning for fiskekortsalg, slik at man igjen kan ta imot fiskere fra fjern og nær. Jeg er overbevisst om at grunneierne har den holdningen, og ser det positive med det at penger blir lagt igjen i bygda.

Det å få i gang salg av fiskekort for osen og området det nå foreligger fiskeforbud på, ser jeg på som svært positivt på alle mulige måter.  På noen av våre turer har vi dessverre vært vitne til dårlige holdninger av fiskere. Dette i tillegg til mye forsøpling. Så jeg har en forståelse for om dette er avgjørelsen for fiskeforbudet som nå gjelder.

Nå har det seg slik at denne fiskeplassen har sitt spesielle fiske ene og alene på grunn av fiskeoppdrettet som ligger i umiddelbar nærhet. Uten dette hadde ikke denne plassen vært like interessant for fiskere, i den grad det har vært frem til nå.

Det er her mine delte tanker rundt fiskeforbudet som nå gjelder ligger. Dette at man fisker på slike ørreter man gjør.

Dette fisket her gledet mang en familie og fiskere som har vært på besøk. Viktigheten av at det faktisk fiskes på disse fiskene gjør at jeg skulle ønske de lot fisket være åpent frem til en plan for fiskekortsalg var på plass.

Så jeg både forventer og ser frem til å høre de gode nyhetene om når fiskeeigarlaget fremlegger sine planer for fiskekort, og at dette kommer i gang allerede denne sommeren.

Skulle det ikke bli vedtatt noe fiskekortsalg vil jeg se på det som svært underlig av fiskeeigarlaget, ettersom alle er tjent med å ha et fiske for offentligheten på denne delen av vannet. Tonstad har en gylden mulighet til å tilby et fantastisk ørretfiske i flott natur.

Ole Martin Gilbu

www.fiskejegeren.com

Facebook/ Fiskejegeren

Instagram/ Fiskejegeren

Foto: Ada Gilbu viser fram en av fiskene fra Sirdalsvatnet.