Home>Front>Høy snøskavl på Suleskardveien
Et bilde som inneholder snø, utendørs, transport, himmel Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet

Høy snøskavl på Suleskardveien

Fredag morgen startet Sigmundsen Transport fra Ålgård brøyting av fylkesvei 450 eller Suleskardveien. De startet like ovenfor raste- og utsiktsplassen, etter bommen i Suleskard.

Der møter de årlig på en meget stor snøskavl. Da må det brukes gravemaskin i det øverste laget for å fjerne snømassene. Netlandsnes Anlegg fra Kvinlog hadde den jobben, mens veteranen Tønnes Helle kjørte snøfreseren.

  • Her er det omkring ti meter i denne skråningen, før vi finner asfalten. Det er en utfordrende og krevende oppgave å fjerne snøen her, før vi kommer videre, forteller Tønnes Helle til Sirdalmedia. Han håper det blir klargjort i løpet av fredag.

Foto: Både gravemaskin og snøfreser må til for å fjerne denne skavlen.

Et bilde som inneholder utendørs, snø, Snøplog, frost

Automatisk generert beskrivelse

Gravemaskinen fjerner snømassene i høyden.

Helle har passert 78 år og regnes som en av veteranene med brøyting. Han er meget godt kjent på veiene til Lysebotn og over Suleskard. Han var ferdig med Lyseveien tidligere i uken. Nå har de startet på neste etappe, Suleskard – Brokke. Denne veien skal være klar til åpning tirsdag 21. mai klokka 1200.

  • Vi har fire hverdager til åpningen. Jeg er redd det kan bli noen lange dager før vi er inne ved Rosskreppfjorden, som er vår del av brøyteoppgaven med Suleskardveien, sier Helle.

Brøytemannskapene kjenner ikke til snømengdene innover heia. Det brukes to snøfresere til å fjerne snøen. På Lyseveien var det lagvis med is og snø. Det kan de sikkert forvente på denne strekningen også.

Annonse

Et bilde som inneholder utendørs, snø, transport, Snøplog

Automatisk generert beskrivelse

En krevende oppgave å komme gjennom denne skavlen.

Et bilde som inneholder snø, transport, utendørs, Snøplog

Automatisk generert beskrivelse

Gravemaskinen må dytte store snømasser utfor skråningen.