Home>Front>Lyseveien åpnes mandag
Et bilde som inneholder sky, utendørs, hjul, himmel Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet

Lyseveien åpnes mandag

I det flotte sommerværet denne helgen var det mange turister som gikk eller syklet innover Lyseveien fra Sirekrok. Veien blir åpnet mandag klokka 1200. Da fjernes bommen ved Sirekrok.

Stein Lilledal var en av mange som syklet der lørdag. På bildet ser du de høye brøytekantene på enkelte strekninger av veien.

Sigmundsen Transport ble ferdig med snøfreserne på onsdag før Kr. Himmelfartsdag (torsdag). Tiden etter er brukt til rengjøring og soping av veibanen før åpningen.

Snøfreserne ble da flyttet over til Suleskardveien onsdag hvor de startet med brøyting av fylkesvei 450 på fredag. Den veien skal åpnes 21. mai.

Like etter raste- og utsiktsplassen i den første bakken, var det store mengder snø. Ifølge Tønnes Helle er det vanlig med en stor skavl her. Da må det brukes både gravemaskin og snøfreser.

  • De største fenner og skavler med snø på Lyseveien var i området ved Venekvævtjørna. Da hadde vi nådd toppen og var på vei nedover i retning Øygardstøl, forteller Tore Sigmundsen til Sirdalmedia.
  • Nå er vi veldig spent på hvordan fylkesvei 450 eller Suleskardveien er innover mot Rosskreppfjorden. Det pleier å være noen fenner der også som vi må brøyte oss gjennom større mengder enn vanlig, sier Sigmundsen.

Foto: Stein Lilledal tok dette bilde et stykke inne på Lyseveien lørdag.

Annonse

Et bilde som inneholder utendørs, himmel, vei, tre

Automatisk generert beskrivelse

Bommen åpnes mandag klokka 1200.