Home>Nyhet>Seks personer reddet av røykvarsler
Et bilde som inneholder utendørs, tre, brann, forurensing Automatisk generert beskrivelse
Nyhet

Seks personer reddet av røykvarsler

Fire voksne og to barn ble reddet av røykvarsler da en hytte i Solheimsdalen ved 5-tiden lørdag morgen brant helt ned til grunnen. Nødetatene fikk varsel klokka 05.05 og Sirdal Brann og Redning rykket ut med alt mannskap fra øvre og nedre dalen.

  • Vi rykket ut med et mannskap på 14. Vi fikk tidlig koblet til vann fra en kumme like ved Norsk Folkehjelps hytte, sier Vidar Johannessen, innsatsleder ved Flekkefjord Brann og Redning til Sirdalmedia.
  • Hytta brant helt ned og det tok i tillegg fyr i terrenget. Det er veldig tørt for tiden, men vi fikk slokket det raskt. Vi kommer til å ha mannskap på stedet ut over dagen. Vi er redd det kan blusse opp igjen, spesielt i terrenget, sier Johannessen og legger til at det er andre hytter i nærheten.

Da brannmannskapet kom til stedet, var hytta helt overtent. Personene i hytta hadde kommet seg ut på egen hånd. Den eneste som ikke kom seg ut var en hund.

  • Årsak til brannen er ukjent, forteller Helene Strand, operasjonsleder ved Sør-Vest Politidistrikt. Eierne mistet alt og klarte ikke redde noe med seg i flammene.

Foto: Hytta var overtent da brannvesenet kom til Solheimsdalen. (Foto: Tipser).

Et bilde som inneholder utendørs, plante, tre, gress

Automatisk generert beskrivelse

Hytta brant helt ned, slik så det ut etter at brannmannskapene hadde fått kontroll. Foto: Flekkefjord Brann og Redning.

Et bilde som inneholder røyk, tre, brann, skogbrann

Automatisk generert beskrivelse

Hytta var overtent, de seks personene ble vekket av en røykvarsler. Foto: Tipser.