Home>Front>Turistpakke til de første over Suleskard
Front Nyhet Nyhet forts.

Turistpakke til de første over Suleskard

Solveig Marie Ådneram og Thomas Hukelås i VisitSirdal365 hadde møtt opp ved bommen i Suleskard tirsdag, da veien over til Brokke ble sommeråpnet. De delte ut pakker til de femti første turistene som passerte bommen.

Nettet fra Sira-Kvina Kraftselskap inneholdt informasjon om Sirdal, kart, kanelbolle fra Hekta bakeri, informasjon fra Sirdal Huskyfarm, informasjon om Sinneshyttå og Handleriet, sammen med vann-flaske fra Sirdal kommune og to sjokolader.

  • Turistene var overrasket, men de satte stor pris på gimmicken, forteller reiselivssjef Thomas Hukelås til Sirdalmedia.

Det var omkring femti som hadde møtt fram da bommen ble åpnet. Det var omkring ti motorsykler, noen campingvogner og resten privatbiler. Et svensk par var først i køen. Så kom det en liten bil med ski gjennom taket. Vedkommende hadde nok tenkt seg en skitur i det flotte været, med sol og omkring 15 grader.

Foto: Solveig Marie Ådneram og Thomas Hukelås i VisitSirdal365 tok imot turistene ved bommen i Suleskard.

Et bilde som inneholder utendørs, motorsykkel, klær, person

Automatisk generert beskrivelse

Thomas Hukelås leverer bag til Jan Øyvind Skårland og Arild Lerang.

Kameratgjengen, Arild Lerang, Stavanger, Svein Bergslid, Stavanger og Jan Øyvind Skårland, Sandnes hadde planer om langtur i finværet. Planen var å kjøre over til Setesdal, videre til Haukeliseter og Røldal. Derfra var planen å kjøre opp til Breiborg og ned til Sauda, før hjemturen til byen igjen.

Annonse

Den fantastisk fjellturen over til Setesdal, er alltid spennende og innbydende for turistene. Den byr på mange naturopplevelser, men denne sommeren er det mindre med brøytekanter enn vanlig. På det høyeste punktet, 1.050 meter over havet, i enden av Smogedalen, var det brøytekanter på omkring 7,5 meter.

Et bilde som inneholder utendørs, vei, himmel, fjell

Automatisk generert beskrivelse

Cay Hovstad tok dette bilde tirsdag formiddag før åpningen av veien. Det er på det høyeste punktet.

Brøytingen ble travel denne sesongen, siden mannskapene ikke hadde lov til å starte snøfreserne før 12. mai på grunn av verneregler. Mange røde dager gjorde at det ble litt hektisk. Snøen var tettpakket og inneholdt mye is. Men 16. mai på ettermiddagen var de gjennom. Da var det rydding og soping av veibanen som gjenstod de siste dagene.

Veien var flott og meget tørr og fin da vi kjørte over deler av strekningen tirsdag. Aldri har vi sett så lite snø og brøytekanter som dette året. På baksiden av Hilleknuten og helningene ned mot Øyarvatnet, var det mye snø igjen. Det vil ikke være overraskende om det blir tidlig slipp av sauer og lam til heis denne sommeren.

Et bilde som inneholder klær, person, Refleksklær, arbeidsantrekk

Automatisk generert beskrivelse

Cay Hovstad sjekker at Touch-skjermen virker ved Håheller informasjon. Toalettet er åpnet.

Her kommer en turist med ski gjennom taket, han forteller klart hva han skal gjøre.

Et bilde som inneholder sky, utendørs, himmel, vei

Automatisk generert beskrivelse

På toppen av Monsbakkene var det små brøytekanter denne sommeren.

Et bilde som inneholder utendørs, natur, himmel, vann

Automatisk generert beskrivelse

På baksiden av Hilleknuten var det mye snø i skråningene ned mot Øyarvatnet.