Home>Nyhet>1. og 2. plass i NM i ljåslått
Et bilde som inneholder person, klær, Menneskeansikt, tre Automatisk generert beskrivelse
Nyhet

1. og 2. plass i NM i ljåslått

Brødrene Ola Sigurd og Alf Skreå fra Skreå fikk henholdsvis 1. og 2. plass i årets Norgesmesterskap i ljåslått. Det var 10. NM Ola Sigurd ble vinner i klassen med langorv.

Mesterskapet ble avviklet på lørdag under bygdedagene til Hjartdal i Telemark. Foruten konkurransen er det utstillinger og salgsboder.

11 deltakere var med i denne klassen. Konkurransen er delt inn i tid og tre klasser som gir poeng. Alf hadde den beste tiden med 1,10 minutt, mens Ola Sigurd fikk tiden 1,16. Sistnevnte fikk bedre poeng. Da ser en på hvordan skåren blir lagt igjen. Hvordan stubben er, at det ikke blir lagt noe igjen og om kantene er beine. Hver deltaker får tildelt en teig på 1,80 meter bred og 8 meter lang.

  • Jeg kommer til å prioritere denne konkurransen så lenge helsa holder, sier Ola Sigurd Skreå, som passerte 80 år i begynnelsen av året.

Han sier det er en stor opplevelse å delta i ljåslått. 23 år har denne konkurransen pågått og det har bare vært to års opphold under korona-pandemien.

Ljåslått fenger begge brødrene. De fikk begge god opplæring av deres far, Alfred Skreå. Men de er en generasjon for unge i forhold til de som virkelig sprang rundt på heia for å slå gras og skaffe høy til gårdene.

– Vi vokste opp med en ny revolusjon, da to-hjuls-slåmaskinene kom. Da slo vi graset og tørket høyet, før det ble kjørt inn på låven, minnes Ola Sigurd.

Annonse

Foto: Ola Sigurd Skreå ble Norgesmester i ljåslått i klassen langorv under NM i Hjartdal lørdag.

Et bilde som inneholder klær, person, utendørs, begravelse

Automatisk generert beskrivelse

Ola Sigurd Skreå (80) ble vinner av NM i langorv-klassen, foran Alf Skreå (77) i ljåslåttkonkurransen.