Home>Arkiv>Dagsturhytte åpnes tirsdag
Et bilde som inneholder utendørs, arkitektur, tre, himmel Automatisk generert beskrivelse
Arkiv

Dagsturhytte åpnes tirsdag

Fylkesordfører Arne Thomassen foretar tirsdag den offisielle åpningen av dagsturhytta. Den ligger mellom Seland og Sagåna, like ved turveien som går fra Tonstad til Seland. Åpningen er åpen for alle som ønsker å delta.

Oppmøte er ved Monan elevheim klokka 1500. Da går en i samlet flokk til hytta. Av programmet nevnes aktiviteter for barn og unge, kulturelt innslag og markering fra Sirdal folkebibliotek. Så avsløres navnet på hytta. Ordfører Jonny Liland kommer med hilsen.

Agder fylkeskommune samarbeider med Sparebankstiftelsen SR-bank og kommunene i Agder om å sette opp én dagsturhytte i hver kommune. Hensikten med dagsturhyttene er å skape attraktive turmål som kan bidra til at flere kommer seg ut på tur i hverdagen der de bor.

Dagsturhytta skal være et sted hvor man kan ta en pause på turen, spise matpakken, få litt varme, treffe andre, oppleve naturen omkring og kanskje bla i en bok. Hytta er tegnet av arkitektfirmaet Feste Landskap / Arkitektur AS og har et fotavtrykk på 28 kvadratmeter. Den skal stå åpen hele året, er ment for dagsturer og kan derfor ikke benyttes til overnatting.

Foto: Dagsturhytta åpnes på tirsdag. Foto. Alf Sveinung Haughom.