Home>Front>Dagsturhytten åpnet
Et bilde som inneholder klær, person, smårolling, baby Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet forts.

Dagsturhytten åpnet

Nærmere 100 tilskuere var tirsdag til stede under åpningen av dagsturhytten mellom Seland og Sagåna, like ved turveien som går fra Tonstad til Seland. Fylkesordfører Arne Thomassen foretok den offisielle åpningen.

Tilskuerne gikk i samlet flokk fra Monan elevheim til den nye hytta. Ordfører Jonny Liland opplyste at navnet på hytta var døpt til «Nistebu». Det har sammenheng med at folk har niste med seg på tur.

Ellers spilte Tina Skeie trompet og Kjell Kvinlaug på trekkspill. Biblioteksjef Anja Haughom deltok og ledet aktiviteter for barna. Siri Elisabeth Skagestad hilste fra SR-Bank-stiftelsen.

Agder fylkeskommune samarbeider med Sparebankstiftelsen SR-bank og kommunene i Agder om å sette opp én dagsturhytte i hver kommune. Hensikten med dagsturhyttene er å skape attraktive turmål som kan bidra til at flere kommer seg ut på tur i hverdagen der de bor.

Dagsturhytta skal være et sted hvor man kan ta en pause på turen, spise matpakken, få litt varme, treffe andre, oppleve naturen omkring og kanskje bla i en bok. Hytta er tegnet av arkitektfirmaet Feste Landskap / Arkitektur AS og har et fotavtrykk på 28 kvadratmeter. Den skal stå åpen hele året og er ment for dagsturer, den kan derfor ikke benyttes til overnatting.

Foto: Anja Haughom ledet aktiviteter for barna.

Annonse

Et bilde som inneholder utendørs, himmel, sky, sko

Automatisk generert beskrivelse Et bilde som inneholder klær, person, musikkinstrument, sko

Automatisk generert beskrivelse Et bilde som inneholder klær, utendørs, person, himmel

Automatisk generert beskrivelse

Tina Skeie spilte trompet, Kjell Kvinlaug trekkspill og ordfører Jonny Liland hilste.

Et bilde som inneholder utendørs, klær, tre, person

Automatisk generert beskrivelse

Fylkesordfører Arne Thomassen åpnet dagsturhytta. Alle foto: Alf Sveinung Haughom.