Home>Nyhet>Filmprosjekt om leitegruppa fullfinansiert
Et bilde som inneholder klær, person, tekst, Menneskeansikt Automatisk generert beskrivelse
Nyhet Nyhet forts.

Filmprosjekt om leitegruppa fullfinansiert

Kronerullingen til filmprosjektet om Øvre Sirdal Leitegruppes (ØSL) sin innsats i 40 år er nå fullfinansiert. Leder, Gunhild Kvinen, mottok torsdag en sjekk på 100.000 kroner fra styreleder, Inge Oliversen i Sirdal Næringsforening.

Medlemmer i Næringsforeningen tok i vinter initiativ til å invitere til kronerulling. Det kom raskt inn 80.000 kroner og så gikk Kvinesdal Sparebank inn med de siste 20.000 kronene.

  • Vi er svært ydmyke og fornøyde med støtten vi har fått. Kronerullingen medfører at vi tar det siste steget og redigerer og klipper filmen ferdig, sa Svein Rune Skilnand i selskapet SRS Media AS på Fidjeland.
  • Vi håper å kunne vise filmen under et folkemøte i kinosalen på Tonstad senere i høst. Vi håper også dette dokumentarprosjektet kan bli vist på en nasjonal TV-kanal.

Kvinen som mottok pengene, fortalte at Skilnand har fulgt Leitegruppas arbeid de fem siste årene. Det er en interessant historie som nå fortelles på en film. Skilnand har tatt dette private initiativ til filmen selv.

Leitegruppa feiret i høst 40 års jubileum og de gjør en fabelaktig innsats i fjellheimen. Mange har mye å takke denne frivillige gjengen for.

For fem år siden ble det igangsatt et arbeid for å lage en film om Øvre Sirdal Leitegruppe og det viktige arbeidet de gjør. Filmen vil i tillegg til å fortelle historien om Leitegruppa også være flott reklame for Sirdal.

Initiativtagerne til kronerullingen var Øystein Tjørhom (Sirdal Bygg) og Tor Sigve Vik (Sinneshyttå). De donerte 10.000 kroner hver.

Annonse

Foto: Gunhild Kvinen, ØSL, mottok sjekken på vegne av filmprosjektet, fra Inge Oliversen.

Et bilde som inneholder utendørs, person, klær, tre

Automatisk generert beskrivelse

Svein Rune Skilnand er glad for at han kan gjøre ferdig fem-årsprosjektet med dokumentaren om Leitegruppa.