Home>Nyhet>Hipp hipp hurra for kongeparet vårt!
Et bilde som inneholder utendørs, himmel, gress, person Automatisk generert beskrivelse
Nyhet Nyhet forts.

Hipp hipp hurra for kongeparet vårt!

Tekst og bilder: Gry Iren Josdal

Når Hans Majestet Kongen og Hennes Majestet Dronningen kommer til regionen vår, ja da hiver man seg rundt og får dette med seg. Det var akkurat det en klasse fra Sirdal voksenopplæring gjorde. Etter flere ukers leksjoner i samfunnskunnskap, så pakket vi piknik-kurven, satte oss i bilen og kjørte mot Moi tirsdag 28. mai.

Det var tydelig å se at Lund var pyntet for storfint besøk, flagg fra balkonger og flaggstenger prydet innkjørselen til stadion. Presis klokka 11.30 entret kongeparet Moi, og vi fikk alle både se og høre Hans Majestet Kong Haralds tale, noe som gjorde inntrykk på oss alle. Med glimt i øyet fikk han hele stadion til å humre flere ganger. Det var en fryd å høre barn og unge synge, historiefortellinger bli fortalt, og ikke minst alle talene utført av små og store lunddøler. Etter at kongeparet forlot Moi, fikk vi også med oss paraden utført av Hans Majestet Kongens garde. Det var et syn!

I talene ble blant annet Eiks treskofabrikk nevnt som viktig for kommunen, og på hjemveien avla vi fabrikken et besøk. Der fikk vi kjøpt med oss tresko i alle mulige slags fasonger og farger.

Mat må vi ha, og denne gangen åpnet vi opp piknik-kurven på badeplassen på Rusdal. I fine omgivelser ble vi mette på både mat og natur, bokstavelig talt.

Dette var en «en gang i livet» – opplevelse, en fantastisk opplevelse, og et fint minne for både deltakere og lærere.

Annonse

Foto: Kongeparet besøkte Moi forrige tirsdag.

Et bilde som inneholder klær, person, utendørs, sko

Automatisk generert beskrivelse

Elevene fra Voksenopplæringen fikk møte gardister.

Et bilde som inneholder gress, utendørs, person, tre

Automatisk generert beskrivelse

Flott oppvisning av Gardemusikken på stadion.

Et bilde som inneholder klær, person, Menneskeansikt, innendørs

Automatisk generert beskrivelse

På hjemveien ble treskofabrikken på Eik besøkt.