Home>Nyhet>Nervepirrende sluttminutter
Et bilde som inneholder person, utendørs, klær, gress Automatisk generert beskrivelse
Nyhet

Nervepirrende sluttminutter

5 Div. Avd 1, Herrer, Tonstad – Sokndal, 2-1 (2-0)

Mål

1-0 (24) Benjamin Dåvang

2-0 (44) Leif Henry Waldeland

2-1 (90) Enok Omdal

Annonse

Av Jan Henning Jakobsen, ass trener

Det var vel ikke mange som før sesongstart hadde forespeilet at dette lokaloppgjøret skulle være en kamp i mellom topp og bunn på tabellen. Før onsdagens kamp lå vi nest sist på tabellen, mens vår motstander Sokndal var helt oppe på en 3 plass. Skader på nøkkelspillere har sendt oss ned i sumpen, men vi har vist at vi holder følge med motstanderne. Det har buttet i mot foran kassen, det gjorde det til tider i kveldens kamp mot Sokndal også. Vi red i land en fortjent seier til slutt etter noen nervepirrende sluttminutter.

Om vi ikke hadde nok skader i fra før, måtte Steffen Kvello forlate banen med en smell i øyet etter kun åtte minutters spill. Inn kom Bjørnar Bjørnestad.

Vi hadde et lite overtak i kampen, og det var ikke noe å si på at vi tok ledelsen i det 25. minutt etter at Marius Kvello fant Benjamin Dåvang på høyresiden. Han satte ballen nydelig opp i nettaket i fra meget skrått hold.

Etter 33 minutter var det Geir Josdal som fikk sendt ballen videre til Odd Inge Guddal som fyrte av et skudd som gikk like til side for mål.

Vi virket meget solide i kampen. Forsvarsfireren vår hadde full kontroll på det som kom. Nå er det bare opp til de der fremme på banen å få satt ballen i mål slik at vi kan få et godt resultat ut av kampen.

Og like før pause fikk vi tak i ballen på venstresiden ved Erlend Oskar Risnes som fikk levert den videre til Leif Henry Waldeland som trakk seg inn i banen. Like utenfor sekstenmeteren satte han et hardt velplassert skudd utenfor keepers rekkevidde, og vi gikk opp i en fortjent tomåls ledelse.

Like før pausesignalet var Sokndal igjennom på deres høyreside, men en god Thorbjørn Aakre Ellingsen fikk slått ballen ut til corner.

Da andre omgang startet er Steffen Kvello friskmeldt etter smellen i øyet, og kan bidra til at dette skal bli en hyggelig kveld på gressmatten.

Vi startet andre omgangen friskt ved at Marius Kvello fikk slått et godt innlegg som Erlend Oskar Risnes fikk skallen på, men forsøket gikk utenfor stengene, dessverre.

Vi hadde gode muligheter til å ledelsen i både det 56., 59. og 60. minutt, nærmest var Geir Josdal med et skudd som endte kontant i stangen i det 60. minutt.

Den siste halvtimen var Sokndal mer på hugget enn våre gutter, men dog uten at de kommer til de helt store sjansene. I stedet burde Geir Josdal punktert kampen i det 86. minutt da han var alene igjennom, men han satte forsøket like utenfor stengene.

Det lakker og lir mot en sikker hjemmeseier på kupongen, men Sokndal var ikke helt døde ennå, og like før 90 minutter var passert, fikk de inn et reduseringsmål. Vi hadde gjort det unødvendig spennende i de seks overtidsminuttene som gjenstod. Sokndal presset virkelig på i overtiden med et par farlige dødballer som vi heldigvis fikk ordnet opp i, slik at vi kunne dra i land en viktig seier i bunnstriden.

Midtstopper duoen Kristian Tjomlid og Runar Ovedal leverte sine saker meget bra med solid innsats både på bakken og i luften. Fremover i banen så jobbet Leif Henry Waldeland meget godt på midtbanen. En fryd å se hvordan han har tatt steget opp siden han ble flyttet frem i fra sin stopperplass som han opererte i tidligere.

En annen som jobbet godt på midtbanen var spilleren som ble spilleklar kun timer før avspark, Odd Inge Guddal, etter sin hjemkomst etter skolegangen i Aalesund. Han hadde litt bakglatte skor i de første 45 minuttene av kampen, men et skobytte i pausen gjorde susen. Gutten jobbet skjorta av seg slik at den lokale juryen kåret han til dagens Tonstadspiller.

Vi takker de ca 60 tilskuerne som støtten guttene på en gråværsdag som endte med tre herlige poeng til slutt.

Laget

Thorbjørn Aakre Ellingsen – Håvard Johannes Risnes (Bjørnar Bjørnestad 75) (Asbjørn Ingve Biktjørn 80)- Runar Ovedal – Kristian Tjomlid – Marius Kvello – Leif Henry Waldeland – Steffen Kvello (Bjørnar Bjørnestad (8) (Steffen Kvello 46)- Odd Inge Guddal (Erling Andre Biktjørn 75) – Geir Josdal (Markus Josdal 87) – Benjamin Dåvang (Eivind Skregelid 65) – Erlend Oskar Risnes

Bilde Leif Henry Waldeland, Odd Inge Guddal og Benjamin Dåvang