Home>Front>Ønsker oppgradering av Kvæven-området
Et bilde som inneholder person, innendørs, Hurtigmat, Menneskeansikt Automatisk generert beskrivelse
Front

Ønsker oppgradering av Kvæven-området

Med overtakelse av Kvæven-området ønsker vi å oppgradere hele området til et trivelig overnattings- og spisested, og treffpunkt for turister og fastboende, sier Øystein Tjørhom til Sirdalmedia.

Tjørhoms selskap, Sirdal Invest, overtok 18. desember i fjor selskapet Sirdal Safari og Adventures As. I kontrakten overtar Tjørhom som leier av pisestedet inklusive Heiberg-hytta Tangen og samfunnshuset.

  • Hvem har ansvaret for vedlikeholdet av bygningene i Bygdetunet ?
  • Sirdal kommune. Det gjelder bygninger som vedlikehold av utendørsanlegg, svarer Tjørhom.

Foto: Øystein Tjørhom tilbyr nystekte vafler.

Et bilde som inneholder tekst, håndskrift, tavle, utendørs

Automatisk generert beskrivelse

Bygningene som inngår i Bygdetunet.

Kvæven-området består av Kvæven Bygdetun og Sirdal Fjellmuseum og informasjonssenteret med kjøkken og ny oppgradert disk og spisested. Tjørhom kaller sin satsing for Sirdal Fjellgård.

Tjørhom holder Fjellmuseet åpent daglig. I sommer har han også fått tilbud om å drive med turistinformasjon i øvre Sirdal, siden det ikke var noen søkere på de ledige stillingene da kommunen lyste ut disse. Dette er bare to aktiviteter, turistinformasjon og fjellmuseet, som gjelder for sommeren.

Annonse

Sirdal Fjellgård vil ha åpent fra klokka 1100 – 1800 hver dag. Det gjelder spisestedet og turistinformasjonen. Informasjon på norsk finnes for museet, men nå er det også en utgave på engelsk og snart på tysk.

  • Foreløpig har det ikke vært noe sprekt besøk. Så jeg gjør ikke dette for at jeg tror det er noen gullgruve, sier Tjørhom, som håper å videreutvikle området. Steg for steg.

Når det gjelder overnatting i de to ecolodgene i skogen, begynner det å fylles opp for juli. 1.500 kroner pr natt er prisen. To nye hytter vil komme opp bak Heiberg-hytta, Tangen. Totalt er det godkjent ti glampinghytter eller ecolodge hytter. Seks bak Heiberghytta og fire i skogen. Hyttene er utviklet av Bygglaft AS på Gyland.

Et bilde som inneholder utendørs, tre, himmel, plante

Automatisk generert beskrivelse

Sånn ser ecolodge-hyttene ut. Dette er den første.

Tjørhom har fått fullt opp med sommervikarer og en av dem skal være guide for området, hvis det er ønskelig for turister å se og få informasjon omde gamle bygningene.

I kafeen er det nystekte vafler og kuleis å få kjøpt. Videre kjøttpølse og farse fra Håland. Pluss sandwich.

I et hjørne vil det komme en ”gårdsbutikk” med lokalmat. Der vil det i tillegg også selges geiteskinn.

Et bilde som inneholder klær, person, utendørs, tekst

Automatisk generert beskrivelse

Øystein Tjørhom har lagt alle sine aktiviteter på Kvæven inn i selskapet, Sirdal Fjellgård.