Home>Nyhet>Parkerer ulovlig i båthavna
Et bilde som inneholder gress, utendørs, hjul, kjøretøy Automatisk generert beskrivelse
Nyhet Nyhet forts.

Parkerer ulovlig i båthavna

Mange ønsker å prøve fiskelykken i Sirdalsvatnet etter at det ryktes at det er gode muligheter for mye fisk. Dette har medført mange bobiler, personbiler og biler med hengere i båthavna på Tonstad. – Mange parkerer ulovlig, forteller Aadne Lindø til Sirdalmedia.

Det kan i enkelte perioder være problematisk å finne parkeringsplass. Sira-Kvina Kraftselskap eier dette området og ifølge Lindø tillates ikke parkering på plenene. Mange bobiler, biler og tilhengere benytter dette området.

Foto: Det er ikke tillatt å parkere hengere på plenen. Foto: Aadne Lindø.

Et bilde som inneholder utendørs, transport, tre, kjøretøy

Automatisk generert beskrivelse

Tilhenger på plenen er ikke greit.

  • Det er beklagelig at fremmed-parkering skal ødelegge plener med hjulspor. De står også i veien når plenene skal klippes, forteller Lindø.

Båtforeningen har nå fått til en prøveordning med Sirdal kommune, der båthengere kan få parkere i Ålevika (den gamle søppelplassen i Virakveien 2).

  • Å benytte denne plassen til tilhengere, vil frigi plass i båthavna for annen parkering, sier Lindø.

Skiltingen i båthavna og Ålevika respekteres ikke, muligens er skiltene for små. Hvis dette blir en permanent løsning vil det bli satt opp større skilter.

Annonse

  • Målet er at båtene skal settes ut i båthavna og hengeren parkeres i Ålevika. Deretter parkeres bil og bobil i båthavna, opplyser Lindø, og legger til at det ikke tar mange minutter å kjøre til Ålevika.