Home>Nyhet>Viktig seier i bunnstriden
Et bilde som inneholder person, klær, utendørs, Menneskeansikt Automatisk generert beskrivelse
Nyhet

Viktig seier i bunnstriden

5 Div. Avd 1, Herrer, Tonstad – Lye, 5-0 (0-0)

Mål

1-0 (48) Bård Manneråk Bakken (str)

2-0 (54) Bård Manneråk Bakken

3-0 (65) Benjamin Dåvang

Annonse

4-0 (71) Daniel Tjørhom (str)

5-0 (88) Markus Josdal

Av Jan Henning Jakobsen, ass trener

Tonstad tok en meget viktig seier i bunnstriden i torsdagens kamp mot Lye, som før avspark lå fem poeng foran oss på tabellen.

Kampen startet i samme spor som de fleste av kampene våre denne sesongen har gjort. Sjansesløseri, for allerede etter kun 6 minutter spill burde vi vært i ledelsen da Geir Josdal hamret ballen kontant i stangen.

Daniel Tjørhom var tilbake på gamle trakter for en bitteliten periode, og etter 11 minutter så fant han Bård Manneråk Bakken med en god pasning, forsøket i fra Bård ordnet Lye-keeper til corner.

15 minutter var det Marius Kvello som sendte ballen igjennom til Daniel Tjørhom som satte ballen rett på keeper. Minuttet senere var Daniel igjen på farten, men nok en gang stod Lyes keeper i veien og fikk slått ballen til corner.

Vi dominerte kampen fullstendig, men vi var foreløpig vaksinert mot scoringer. Vi skal legge til at Lyes keeper stod en kjempekamp i mål.

18 minutter ut i kampen forsøkte Daniel Tjørhom seg med et skudd i fra 10 meters hold som gikk over. Etter dette jevnet kampen seg ut, og det som skjedde var at det var på håret at Lye tok ledelsen i det 41. minutt, men et tigersprang fra keeper Thorbjørn Ellingsen Aakre hindret at vi havnet bakpå. Det kunne vi gjort i det 44. minutt da en Lye spiller knallet ballen i stangen. Vi gikk til pause uten scoringer til noen av lagene.

Det skulle bli mer liv og røre i de siste 45 minutter. Det startet allerede i det 48. minutt da Steffen Kvello ble lagt i bakken innenfor 16 meteren. Før kampen ble det avgjort at Daniel Tjørhom eller Bård Manneråk Bakken skulle ta straffe hvis det ble noen. Dette skulle gutta ordne opp seg i mellom. Det ble Bård Manneråk Bakken som steppet opp og satte straffen kontant i nettmaskene.

Bård Manneråk Bakken var frempå igjen i det 54. minutt hvor han satte ballen i mål helt inntil stolpen i fra 18 meters hold. Dermed hadde vi en fortjent 2-0 ledelse.

Timen var spilt da Daniel Tjørhom skulle få seg en ny mulighet, men nok en gang fikk Lyes keeper slått ballen ut til corner.

I det 65. minutt skulle vi øke til 3-0. Et langt utspill i fra Lyes keeper havnet på pannebrasken til Bård Manneråk Bakken som headet den frem til Daniel Tjørhom som driblet seg fremover før han skøt på keeper, returen satte innbytter Benjamin Dåvang i det tomme målet.

20 minutter før slutt var Daniel Tjørhom nok en gang på farten, som så mange ganger før, denne gangen legges han i bakken av keeper innenfor 16-meteren . Da var det naturlig at Bård sa værsågod Daniel, denne setter du, og selvfølgelig gjorde Daniel det, pang, og dermed 4-0.

Det ble mange bytter utover i kampen, og det ble ikke lett å holde styr på hvor og hvem som kom innpå. Men to som kom innpå i den siste omgangen skulle sette punktum på kampen. Det var de to yngste på laget som fikk æren av å toppe det hele. Asbjørn Ingve Biktjørn fikk sendt ballen inn i feltet hvor vår yngste spiller, Markus Josdal, satte ballen i mål fra 12-13 meter, et fint punktum på en god andre omgang.

Best på Tonstad i kveld var Bård Manneråk Bakken.

Vi takker de trofaste 60-70 supporterne som støttet oss igjennom hele kampen.

Laget

Thorbjørn Ellingsen Aakre – Erlend Oskar Risnes (Håvard Johannes Risnes 72) – Runar Ovedal – Kristian Tjomlid (Asbjørn Ingve Biktjørn 74) – Marius Kvello (Erlend Oskar Risnes 80) – Leif Henry Waldeland – Steffen Kvello (Markus Josdal 72) – Odd Inge Guddal (Benjamin Dåvang 58) – Bård Manneråk Bakken (Eivind Skregelid 72) – Geir Josdal – Daniel Tjørhom ( Eirik Ovedal 74)

Bilde Benjamin Dåvang, Markus Josdal, Daniel Tjørhom og Bård Manneråk Bakken