Home>Alpint>Flott avslutning i skitrekkene
Et bilde som inneholder snø, utendørs, person Automatisk generert beskrivelse
Alpint Front

Flott avslutning i skitrekkene

Værmessig ble søndagens avslutning på romjulsferien eventyrlig. Sol og klart vær med noen minusgrader og forholdsvis stille. – Ønskeavslutning, sier Torbjørn Tjensvold ved Fidjeland Skitrekk.

Alle fire skitrekkene i Øvre Sirdal, Ådneram, Fidjeland, Ålsheia og Stolheisen i Tjørhomfjellet, kjørte på begrenset kapasitet av det normale. Alle trekkene var ikke klare.

Neste uke vil det bli jobbet hardt med produksjon av kunstsnø. Det mangler en del i bakkene på at det er 100 prosent dekning.

Et bilde som inneholder snø, himmel, utendørs, transport

Automatisk generert beskrivelse

Glimrende værforhold søndag for skitrekkene.

Ådneram hadde bare hovedtrekket i bruk søndag. Nå jobbes det med snøproduksjon slik at barnetrekket og forhåpentligvis fjelltrekket blir klart til neste helg.

Fidjeland har hatt ei god uke med fullt hver dag. Det betyr redusert antall besøkende på grunn av tilpasning til smittevernreglene. Tjensvold satser på at barnetrekket blir klar denne uken. Fjellheisen er det litt mer usikkerhet omkring.

Annonse

  • Der trenger vi natursnø for å dekke hele trekket. Dagens natursnø er råtten og bærer dårlig, sier Tjensvold.
  • En lettelse å få orden på stolheisen igjen etter tekniske problemer noen dager. Lørdag ettermiddag sveiv heisen igjen, etter god kommunikasjon online med leverandøren i Italia, sier Øystein Tjørhom, daglig leder for Sirdal Skisenter.

Ifølge Roy Kleiberg, teknisk leder, fikk de tak i en datamaskin som kommuniserte direkte med programmererne i Italia. Da ble problemene kjapt fikset og maskinen har gått feilfritt hele søndagen.

Tjørhom sier snøproduksjon blir prioritert denne uken. Mandag går skitrekket i Ålsheia, men så er det stopp til lørdag, da en håper stolheisen, Hulderheimen og Ålsheia er klar for mange besøkende.

Et bilde som inneholder utendørs, himmel, snø, person

Automatisk generert beskrivelse

Stolheisen gikk knirkefritt på søndag.

Et bilde som inneholder snø, utendørs, skiheis, dekket

Automatisk generert beskrivelse

Snøproduksjon parallelt med åpen stolheis.